dissabte, 11 de novembre del 2017

Aprèn a tocar el Cargol treu Banya amb el teu ordinador!












Avui t'ensenyo a tocar el CARGOL TREU BANYA!

Ja saps tocar el Gegant del Pi (clica aquí per tornar-ho a veure), i has instal·lat i configurat el software de l'ordinador (enllaç aquí) i ja saps carregar els diferents sons al programa M1 de la Korg...
Doncs continuem amb la sèrie de video-tutorials on t'ensenyo a tocar les cançons populars catalanes!

Com ja et vaig explicar, l'objectiu de la CELOrk (Catalunya Educational Laptop Orchestra) és que puguis aprendre música d'una manera gairebé 100% pràctica i sense que hagis de tenir coneixements previs de llenguatge musical ni saber tocar cap instrument.

És per això que he dissenyat un mètode senzill, progressiu i sobretot DIVERTIT! Ja que penso que si ens divertim aprenent, aprendrem molt i molt més ràpid.

La idea principal, és que transformis el teclat del teu ordinador en un piano i que gràcies al programa M1, puguis carregar el so l'instrument que vulguis (des de pianos, violins, saxos... fins a bateries o sintetitzadors) i així puguis aprendre a tocar totes aquelles cançons que t'encanten.

Això sí, no comencis a practicar amb cançons molt difícils, és molt important que aprenguis progressivament, ja que si no et pots frustrar i sentir que no ho aconseguiràs...

És per això que t'aconsello que comencis amb les cançons que coneixes perfectament, ja que les has sentit i cantat moltes vegades: Les Cançons Populars Catalanes.


Recorda que és molt important que facis com els pianistes:
UN DIT DIFERENT PER CADA TECLA DE L'ORDINADOR!!!

Ja sé que aquestes cançons senzilles les aprendries més ràpidament si ho toquéssis només amb els dits índex, però pensa que l'objectiu final és que puguis tocar TOTES LES CANÇONS QUE VULGUIS! I no només les senzilles...

Aquí et deixo la partitura del Cargol treu Banya. És molt important que encara que t'he fet el video-tutorial, també practiquis mirant la partitura, així de mica en mica t'acostumaràs a veure les diferents notes dins del pentagrama i també els ritmes.
Veuràs que en la partitura hi ha la melodia i també una altra veu molt senzilleta perquè la puguis tocar  alhora amb algun amic. Així podreu començar la vostra pròpia Orquestra de Portàtils!!!

Properament t'explicaré com desxifrar les notes i els ritmes de les partitures. Però de moment et deixo l'enllaç a alguns dels projectes que els meus alumnes (sense tenir coneixements musicals previs) han dut a terme en els últims cursos:



Què t'han semblat els projectes? Quin projecte t'agradaria que faci amb la CELOrk? I el Cargol treu Banya, t'ha costat aprendre-la?
Deixa'm el teu comentari i dona'm alguna idea pels futurs projectes de la CELOrk i quan el dugui a terme t'explicaré pas per pas com ho he fet perquè tu també puguis fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada