dimecres, 10 de juny de 2015

Nova Orquestra de Portàtils d'ESO a l'Oms i de Prat!!!!

Així és, 

hem creat una Orquestra d'Ordinadors Portàtils.

I com ha estat?
Doncs a continuació us n'explico el procés.

L'estiu passat va ampliar-se la sala d'informàtica d'ESO. És va fer més gran i es va omplir d'ordinadors portàtitls connectats en xarxa.

Com que els que més l'utilitzem som el professor d'informàtica, Carles Pascual i jo mateix (ja fa temps que ens aprofitem de la informàtica musical per composar, gravar, editar, etc), va sorgir la idea de fer algun projecte per celebrar la millora de la nova sala d'informàtica.

I així vam crear el projecte "Fem Soroll", amb el que preteniem agermanar les assignatures d'informàtica i música.


El Carles va dissenyar tota la part tècnica. Després de molt rumiar, va veure que fent servir els cables de xarxa amb uns adaptadors de cable xarxa-mini-jack, una taula de so, una etapa de potència i dos altaveus podíem fer sonar alhora tots els ordinadors portàtils.

 Així que ell i els alumnes d'informàtica es van posar a soldar cables i xips.
Paral·lelament jo pensava quin podria ser el millor repertori per aquest projecte. 
Al final vaig decidir a fer un arranjament-popurri de Bandes Sonores de pel·lícules d'acció: Tiburon, Rocky, Star Wars, Superman, Indiana Jones, Caçafantasmes i Misión ImposibleEl següent pas era trobar uns seqüenciadors que ens permetessin convertir les tecles dels ordinadors en sons. 
Els programes que hem utilitzat són el VMPK (com a teclat virtual), i el Legacy Cell i Wavestation (com a llibreries de sons).
Jo he fet servir el Logic Pro  per fer l'arranjament i els àudios amb els que hem practicat. 


Així d'enfeinats arribem al tercer trimestre del curs. 
Ja tenim gran part dels cables i xips soldats, l'arranjament fet i els alumnes de música trien les parts de les cançons que volen interpretar.

Cada alumne s'aprèn la seva part i comencen els assajos en comú. Primer a la classe de música i més endavant conjuntament els alumnes de música amb els d'informàtica.
De primer sembla impossible que acabi sortint. Aprendre i interpretar alhora el popurri és complicat, la part tècnica ens dóna problemes, etc...  però es comencen a veure els primers resultats.

Ens estem divertint?       Sí.          Ens ho estem passant pipa!!!!

Els alumnes es motiven i alguns creen coreografies per algunes cançons, d'altres inventen una lletra per cantar tots plegats, d'altres pensen en el vestuari... S'està convertint en un projecte multidisciplinar. JA NO HI HA QUI ENS PARI!!!!!


Finalment arriba el dia proposat per fer la gravació. El 4 de juny. 

Hi ha nervis, cansament però sobretot alegria. L'alegria de compartir un projecte que ens encanta. L'alegria d'haver superat totes les dificultats.

I és clar, la gravació és un èxit. Aconseguim en un temps rècord gravar, de principi a fi, tot el popurri!!!!!!!!!


El muntatge final del projecte el penjaré properament. Encara ens queda molta feina d'editar, triar i muntar tot el material audiovisual. 


Per acabar voldria destacar quatre de les moltes coses que hem après gràcies a aquesta gran experiència:
  1. Que no cal ser músic professional ni tenir molts coneixements musicals per poder gaudir intensament del plaer de crear i compartir la música.
  2. Que si volem i ens esforcem suficientment podem aconseguir-ho tot.
  3. Que la motivació, la diversió i l'alegria és una font d'energia infinita.
  4. Que quan treballem en equip el resultat que aconseguim no només és la suma del que aporta cadascú.    El resultat és exponencial!!!

Aquests són els alumnes de música de 4t d'ESO. Ens hi falten el Juan i la Queralt.
 Aquí estic amb el Carles. Un crack de la informàtica i un professional entregat a la docència.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada