diumenge, 15 d’octubre del 2017

Video-tutorials per instal·lar i configurar els programes Korg M1 i VMPK per poder fer música amb el teu ordinador




Holaaaaa

Espero que ja hagis vist el vídeo on els alumnes de 4t d'ESO del col·legi Oms i de Prat tocaven l'Himne de l'Alegria amb els ordinadors i que tinguis unes ganes irrefrenables de posar-te a aprendre música amb el teu ordinador.

Si és així (que és el que desitjo...) tens dues opcions:

  1. Pots clicar aquí, i et portaré a un post antic on t'explico pas per pas (i amb moltes fotos) a instal·lar i configurar els programes
  2. Pots veure els següents vídeo-tutorials on veuràs com jo mateix instal·lo i configuro els programes
O també pots fer les dues opcions: primer mires els video-tutorials i després instal·les els programes al teu ordinador amb l'ajuda del post.

Sigui com sigui, primer de tot hauràs d'aconseguir els programes següents:

1. KORG Legacy Collection Special Bundle: Està compost per uns quants sintetitzadors de la marca Korg. Jo actualment només utilitzo el M1 (tinc molts tipus d'instruments dins el mateix sintetitzador i em facilita la feina...), però el LegacyCell o el WaveStation els he fet servir i també estan molt bé. En realitat són els diferents sons que farem servir per la nostra interpretació (per exemple bateries, baixos, violins, saxos...). Els pots aconseguir clicant aquí. Pots comprar tot el pack ($199,99) o només el M1 ($49,99), que és el que més utilitzaràs.
          

2. Virtual Midi Piano Keyboard (VMPK): Com diu el seu nom, es tracta d'un teclat de piano virtual que ens permetrà convertir les tecles del nostre portàtil en un piano.  És totalment gratuït.


3. ASIO4ALL: És el programa que ens permetrà configurar la tarja de so del nostre ordinador perquè sonin els diferents sons de Korg. També és gratuït.


4. MidiYoke: És com un cable Midi virtual que ens permetrà conectar el Piano Virtual i el Sintetitzador Korg. Gratuït. Clica i descarrega't el MidiYoke


Doncs ara que ja tens els programes, mira el primer vídeo-tutorial o llegeix el segon, tercer, quart i cinquè dels 7 passos que has de seguir per fer música amb el teu ordinador.



Ja tens instal·lats el M1, el VMPK, el MIDIYOKE i els drivers ASIO. Ja pots configurar el VMPK i el M1. 
Mira el segon vídeo-tutorial o llegeix el sisè i setè dels 7 passos que has de seguir per fer música amb el teu ordinador.

Avís important: perquè funcionin els programes sempre has d'obrir primer el VMPK i després el M1. Si ho fas a l'inrevés NO FUNCIONA!!!


ENHORABONA!!!

Ja has instal·lat i configurat els programes i ja podràs fer projectes tant o més divertits com els que hem fet nosaltres:
 

- 8 bits videogames medley: Popurri musical dels videojocs més mítics de tots els temps
- Juga al "Mario Broms i de Prat". Veuràs com hem personalitzat el videojoc del Mario Bros.


Properament penjaré el video-tutorial on t'ensenyo a canviar els diferents sons i instruments en el M1.

Fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada