dimarts, 13 de juny del 2017

8 bits Videogames Medley: Popurri Musical dels videojocs més mítics de tots els temps

Ja estem acabant el curs 2016-17 i toca anar finalitzant els projectes que ens hem plantejat durant el curs.



Avui et vull presentar el projecte que he dut a terme amb la CELOrk (Catalunya Educational Laptop Orchestra) durant aquest tercer trimestre: el 8 bits Videogames Medley.






Aquesta aventura va començar fa 3 anys, al curs 2014-15, amb l'ampliació de l'aula d'informàtica i la compra de 30 ordinadors portàtils que em va permetre poder crear la primera Orquestra de Portàtils del món enfocada exclusivament a l'educació. Al final d'aquell curs vam presentar el Popurri de Bandes Sonores d'Acció, on els alumnes de música i informàtica interpretaven, en estricte directe i de memòria, un arranjament de les cançons més conegudes de pel·lícules d'acció (Tiburón, Indiana Jones, Rocky, Misión Imposible...)



El curs 2015-16, la major part dels alumnes de 4rt d'ESO que participaven en la CELOrk eren fans dels videojocs, i com que era el 30è aniversari de l'arxiconegut videojoc "Mario Bros." vam crear el nostre propi "MARIO BROMS I DE PRAT", on vam personalitzar els personatges i els efectes de so del videojoc.

Descarrega't el videojoc "Mario Broms i de Prat" i passa una estona divertida jugant amb tots nosaltres!






Com ja saps, amb la CELOrk pretenc que els alumnes de 4t d'ESO del col·legi Oms i de Prat de Manresa aprenguin música d'una manera 100% pràctica i divertida. És per això que utilitzem els ordinadors portàtils com si fossin instruments musicals. Així tots els alumnes poden experimentar la sensació de "ser músic" i no només aprendre diferents conceptes musicals.


Què t'ha semblat el projecte?
T'agradaria poder tocar les teves cançons preferides amb l'ordinador?
Se t'acut algun projecte musical pel curs vinent?

Comparteix les teves idees i propostes amb nosaltres deixant un comentari.

17 comentaris:

  1. M"ha agradat molt participar en aquest projecte i el resultat es increible!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ha quedat xulo!!! Has fet molt bona feina Paula!

      Elimina
    2. hola soc el nawel del manresa sis i ma agradat molt a i mapuntare el divenres

      Elimina
    3. Hola Nawel, m'alegra molt veure't tant entusiasmat!!!
      Doncs comencem a treballar!!!!

      Elimina
  2. Felicitats Gerard!, i alumnes!!!. M'encantaria que a cada institut hi hagiés un Gerard!, aprofiteu-ho!, a gaudir!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Dolors. La veritat és que ens hi hem esforçat moltíssim...

      Elimina
  3. Wow!!! Ha quedat increible. M'agrada molt el vídeo i ma agradat molt participar. Gracies Gerard ets un profesor increíble i gracies per la paciencia que has tingut amb nosaltres. El mes maco de tot aixo es que ha sigut en grup i ens hem ajudat. Gracies!!!!! Fins aviaaat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic totalment d'acord amb tu Houda, hi ha hagut moments que semblava que no podríem acabar-ho però entre tots ho hem tirat endavant! Moltes felicitats per la feina feta.

      Elimina
  4. Aitor González López13 de juny del 2017, a les 17:23

    Hey! La veritat es que el resultat final ha sigut molt xulo, es una llastima que no hagi pogut colaborar en aquest treball (si, ya se que es culpa meva).

    Continua amb aquest amor a la música que tens dintre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Aitor, és una llàstima que no hagi estat possible. Espero que et quedi un bon record del que has après i qui sap si més endavant podrem tornar a col·laborar plegats...

      Elimina
  5. Molt bo. M'ha sorprès molt el domini que tenen del teclat qwerty com a instrument musical. Com us ho feu?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume. Utilitzem un piano virtual i uns sintetitzadors, no és gens complicat... Si cliques al final de l'escrit (just a sobre dels comentaris), on diu " els ordinadors portàtils com si fossin instruments musicals" et portarà a un tutorial on podràs descarregar els programes i t'explico com instal·lar-los fàcilment.

      Elimina
  6. Déu n'hi do, Gerard... quina feinada!!
    M'agrada comprovar que continues amb l'energia i la il.lusió per seguir encomanant la passió per la música amb creativitat i originalitat.
    Enhorabona per la feina feta!

    Eladi Martínez

    ResponElimina
  7. Moltes gracies pel comentari, Eladi.
    Sempre procuro ser original i creatiu per trobar projectes que motivin als alumnes i el mes interessant es que la majoria son solucions creatives que trobem a les dificultats que ens van sorgint a mesura que el projecte avança.

    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Gerard, em sembla fantàstic!!! tot és positiu, tot és agradable, donen ganes d'estudiar música. Yo recordo els meus fills estudiant les dues cançons amb la flauta i lo depriment que era. Lo que tu has aconseguit és portar la música a un altre nivell, has portat la música, i als joves, als dies d'avui. D'aquesta orquestra pot sortir algún geni musical, de la flauta era realment difícil. Felicitats a tots!!!!
    Mercè (B&B Sallent)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mercè. El teu comentari m'ajuda molt a continuar esforçant-me per aconseguir acostar la música a tothom.

      Elimina